ankara harikalar diyarına nasıl gidilir

Ekleme Tarihi: 26.06.2007
Açıklama: Ankara’ya yolunuz düşerse ve ufak çocuğunuz varsa Harikalar Diyarında masal dünyasına uğrayın çocuğunuz masal kahramanları ile birgün geçirsin.

Park şu an Türkiye’deki en büyük kentsel park. Çocukların masal kahramanları ile vakit geçirebilecekleri Masal adanın yüzölçümü 30bin metrekare. Parkın toplam yüzölçümü ise bir milyon metrekareden fazla. Parkta piknik alanları, spor(basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, fitness alanı, koşu parkuru) ve kültürel tesisler var. Model uçak pisti, model gemi ve model araba yarışı pisti, mini golf alanı, go-cart alanı gibi alanlarla hobi sahiplerinin de düşünüldüğü bütün bu özellikleri ile Harikalar diyarı sadece Sincan ve Eryamanlıların değil bütün başkentlilerin yeşil alan ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılıyor.

Nasıl Gidilir: Harikalar Diyarı Parkı İstanbul çıkışı Ayaş yolu üzerinde, 12. kilometre bulunuyor. Ayaş yoluna İstanbul yolundan hipodroma gelmeden hemen önce sağdan köprünün altından geçerek döneceksiniz..

Aşağıya yolu bilmeyenlere yardımcı olması için Ayaş yolu kavşağının google earth fotoğrafını da koyuyorum. Hipodrom ve askeri havaalanı arasında kırmızı nokta ile işaretlediğim yer İstanbul yolundan ayrılıp Ayaş yolun döneceğiniz yer.

Tags: ,

Leave a comment